Saltele yoga și lifestyle echilibrat și în armonie cu universul
Se crede că yoga își are originea în India cu peste 5.000 de ani în urmă, și tot de atunci a apărut și necesitatea evitării contactului direct cu suprafețele reci sau inconfortabile. Practicanții timpurii au folosit inițial piei de animale și ierburi țesute pentru a se proteja în timpul meditațiilor lor. În secolul al XX-lea, un cizmar german pe nume Johannes Itten a creat un covor de iută extrem de confortabil, care este considerat și astăzi unul dintre cele mai utilizate modele de saltea yoga.
Stilul relaxat și o poziție fashion care combină confortul cu siguranța
Saltelele yoga sunt, de obicei, fabricate din spumă și oferă o suprafață anti-alunecare, căptușită, pentru ca practicanții să își exerseze pozițiile. Ele împiedică umiditatea să pătrundă, astfel încât să nu aluneci în timpul antrenamentului. Saltelele yoga vin în diferite culori, stiluri, grosimi și dimensiuni pentru a se potrivi preferințelor și nevoilor individuale ale practicanților.
Majoritatea saltelelor yoga sunt fabricate din cauciuc ușor, texturat sau material spumă, care oferă tracțiune în timpul antrenamentului, fiind în același timp suficient de confortabil pentru a te întinde pe el fără a deveni prea transpirat sau alunecos. Vei găsi majoritatea covorașelor de yoga disponibile pe negru clasic, precum și în nuanțe mai deschise, cum ar fi roz, albastru, verde, gri și alte culori, astfel încât să poți alege una care să se potrivească cel mai bine cu preferințele tale de stil, din selecția Zalando.
Sfaturi pentru alegerea unui yoga mat
Este important ca salteaua să aibă suficientă aderență pentru a te menține stabil în timp ce efectuezi poziții, deci caută un yoga mat cu suprafață texturată sau modelată cu o bună tracțiune. Un yoga mat ultra-subțire poate deveni inconfortabil în timpul sesiunilor lungi și poate provoca dureri de genunchi atunci când faci exerciții bazate pe picioare, cum ar fi poziția războinicului, din cauza protecției slabe a articulațiilor față de podelele dure de dedesubt. Deci, da, când vine vorba de dimensiuni, contează și grosimea.